Πόλεις της Κρήτης

 • Άγιος Νικόλαος

  Πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου.
  αγιος νικολαος κρητης
  Η πόλη του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού της Κρήτης. Είναι κτισμένος στη Βόρεια πλευρά του Nομού Λασιθίου, πάνω απ' τον κόλπο του Μιραμπέλου, που ονομάστηκε έτσι από την όμορφη θέα (mira bella) που έχει ο επισκέπτης από την πόλη προς τη θάλασσα. Χαρακτηριστικό στοιχείο του Αγίου Νικολάου είναι το λιμάνι του στην περιοχή Αμμούδι, που ήταν σημαντικός εμπορικός κόμβος από την εποχή της Ενετοκρατίας.

  ο Αγιος Νικόλαος είναι μια μικρή σε πληθυσμό πόλη, με ιδιαίτερο χρώμα και ατμόσφαιρα, αλλά χωρίς τη βουή και τις νυχτερινές επιλογές που προσφέρουν οι μεγαλύτερες πόλεις στο κέντρο και στη δυτική πλευρά του Νησιού. Είναι τόπος κατάλληλος για τους επισκέπτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν την ανατολική Κρήτη και δεν αναζητούν μια περιοχή με έντονη τουριστική ανάπτυξη. Το Λασίθι είναι πλούσιο σε αρχαιολογικά μνημεία, ενώ φιλοξενεί και πολλά όμορφα σπήλαια και φαράγγια που αξίζει επισκεφθείτε. Στην περιοχή θα δείτε περιστερώνες και ορισμένες θαυμάσιες εκκλησιές.


  χαρτης αγιου νικολαου
Ιστορία
Νεολιθική εποχή
Μινωική εποχή
Ελληνιστική περίοδος
Ρωμαϊκή περίοδος
Ιλιάδα
Ιστορία
Βυζαντινή περίοδος
Ενετοκρατία
Τουρκοκρατία
Πρόσφατη ιστορία
Ενημέρωση
Αξιοθέατα
Κνωσός
Φαιστός
Μάλια
Ζάκρος
Ithaca ITS
Παραλίες
Ελαφονήσι
Βάι
Μπάλος
Φαλάσαρνα
Αίολος
Η Κρήτη
Τόπος ξεχωριστός, ιδιαίτερος, με μοναδική φυσική ομορφιά και φιλόξενους κατοίκους, η Κρήτη έχει στο πέρασμα του χρόνου γεννήσει σπουδαίους ανθρώπους και μεγάλους πολιτισμούς.