Ακτές της Κρήτης

 • Ελαφονήσι

  ελαφονησι
  Η μαγευτική λιμνοθάλασσα με τους κέδρους, τα σμαραγδένια, αβαθή νερά και τη ροζ από τα σπασμένα κοχύλια άμμο, κατακτά την καρδιά κάθε επισκέπτη. Το μόνο της μειονέκτημα είναι πως παρά τη φιλόξενη φύση της, δυσκολεύεται να χωρέσει τις ουρές των τουριστών.
 • Φαλάσαρνα

  φαλασαρνα
  Μια αχανής ζεστή αμουδιά απλώνεται λίγο πάνω από τα πεντακάθαρα γαλανά νερά, με τις βουνοκορφές τριγύρω να κάνουν το τοπίο επιβλητικό. Δεν είναι τυχαίο που η παραλία αυτή ψηφίζεται ως μία από τις καλύτερες της Ευρώπης σε ετήσια βάση.
 • Βάι

  βαι
  Μεγαλόπρεποι φοίνικες, χρυσαφένια αμμουδιά και καθαρά, γαλανά νερά. Το εξωτικό αυτό τοπίο δε θα το βρείτε στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα. Το Φοινικόδασος στο Βάι της Κρήτης φιλοξενεί αποδημητικά πουλιά, και επισκέπτες που δε λένε να φύγουν μόλις το επισκεφτούν.
 • Μπάλος

  μπαλος
  Μια πανδαισία χρωμάτων θα αντιμετωπίσετε μόλις πλησιάσετε στην παραλία του Μπάλου, στη χερσόνησο της Γραμβούσας. Η ψιλή άσπρη άμμος και τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά είναι η πιο γλυκειά ανταμοιβή στους επισκέπτες που θα έρθουν με καραβάκι από το λιμάνι του Κισάμου.
Ιστορία
Νεολιθική εποχή
Μινωική εποχή
Ελληνιστική περίοδος
Ρωμαϊκή περίοδος
Ιλιάδα
Ιστορία
Βυζαντινή περίοδος
Ενετοκρατία
Τουρκοκρατία
Πρόσφατη ιστορία
Ενημέρωση
Αξιοθέατα
Κνωσός
Φαιστός
Μάλια
Ζάκρος
Ithaca ITS
Παραλίες
Ελαφονήσι
Βάι
Μπάλος
Φαλάσαρνα
Αίολος
Η Κρήτη
Τόπος ξεχωριστός, ιδιαίτερος, με μοναδική φυσική ομορφιά και φιλόξενους κατοίκους, η Κρήτη έχει στο πέρασμα του χρόνου γεννήσει σπουδαίους ανθρώπους και μεγάλους πολιτισμούς.