Μνημεία της Κρήτης

 • Κνωσός

  Κνωσός, το σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού.
  ανακτορο κνωσσου
  Η αρχαία πόλη της Κνωσού, θεωρείται το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού καθώς φιλοξενεί το μεγαλύτερο μινωικό ανάκτορο της περιόδου 2000 - 1400 π.Χ. Τα ερείπια της πόλης καλύπτουν έκταση σχεδόν 20.000 τ.μ. και συγκροτούνται από την αρχαία πόλη με το ανάκτορο, το μικρό ανάκτορο, τη διώροφη βασιλική έπαυλη και το βασιλικό τάφο.

  Το ανάκτορο ήταν ένα τεράστιο συγκρότημα από πολλά δωμάτια και διαδρόμους, με πολύπλοκο σχεδιασμό και σύνθετη δομή, που καταστράφηκε μερικώς το 1700 και τελικά κάηκε το 1400 π.Χ. Στην ίδια τοποθεσία βρίσκεται, επίσης, το Στρωματογραφικό Μουσείο, που παρουσιάζει συλλογές από ευρήματα της Κνωσσού.

  Αναφορές στην Κνωσό, το ανάκτορό της και το Μίνωα γίνονται από τον Όμηρο, από το Θουκυδίδη (αναφορά στο Μίνωα), από τον Ησίοδο, από τον Ηρόδοτο, από το Βακχυλίδη, απ' τον Πίνδαρο, από τον Πλούταρχο και από το Διόδωρο το Σικελιώτη.

  κνωσος κρητη
Ιστορία
Νεολιθική εποχή
Μινωική εποχή
Ελληνιστική περίοδος
Ρωμαϊκή περίοδος
Νηρηίδες
Ιστορία
Βυζαντινή περίοδος
Ενετοκρατία
Τουρκοκρατία
Πρόσφατη ιστορία
Διατροφή
Αξιοθέατα
Κνωσός
Φαιστός
Μάλια
Ζάκρος
Blog Τέχνης
Παραλίες
Ελαφονήσι
Βάι
Μπάλος
Φαλάσαρνα
Η αξία του νερού
Η Κρήτη
Τόπος ξεχωριστός, ιδιαίτερος, με μοναδική φυσική ομορφιά και φιλόξενους κατοίκους, η Κρήτη έχει στο πέρασμα του χρόνου γεννήσει σπουδαίους ανθρώπους και μεγάλους πολιτισμούς.