Πόλεις της Κρήτης

 • Ηράκλειο

  ηρακλειο
  Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα της Κρήτης, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της και το οικονομικό κέντρο του νησιού. Βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του Νησιού και σχεδόν στο κέντρο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
 • Χανιά

  χανια
  Τα Χανιά είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη της δυτικής Κρήτης και η πρωτεύουσα του δυτικού τμήματος του νησιού. Είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη που έχει διατηρήσει την αυθεντικότητά της και το χρώμα της.
 • Ρέθυμνο

  ρεθυμνο
  Το Ρέθυμνο είναι μια από τις κυριότερες πόλεις της Κρήτης και ένας τόπος ιδιαίτερης ομορφιάς. Χωρίζεται στην Παλιά Πόλη και τη Νέα Πόλη που η κάθε μία κρύβει τις δικές της χάρες, το δικό της πρόσωπο και τους δικούς της ρυθμούς.
 • Άγιος Νικόλαος

  αγιος νικολαος κρητης
  Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται στη βορειο-ανατολική ακτή της Κρήτης. Ανήκει στο νομό Λασιθίου που είναι πλούσιος σε αρχαιολογικά μνημεία, ενώ φιλοξενεί και πολλά όμορφα σπήλαια και φαράγγια που αξίζει επισκεφθείτε.
Ιστορία
Νεολιθική εποχή
Μινωική εποχή
Ελληνιστική περίοδος
Ρωμαϊκή περίοδος
Ιλιάδα
Ιστορία
Βυζαντινή περίοδος
Ενετοκρατία
Τουρκοκρατία
Πρόσφατη ιστορία
Ενημέρωση
Αξιοθέατα
Κνωσός
Φαιστός
Μάλια
Ζάκρος
Ithaca ITS
Παραλίες
Ελαφονήσι
Βάι
Μπάλος
Φαλάσαρνα
Αίολος
Η Κρήτη
Τόπος ξεχωριστός, ιδιαίτερος, με μοναδική φυσική ομορφιά και φιλόξενους κατοίκους, η Κρήτη έχει στο πέρασμα του χρόνου γεννήσει σπουδαίους ανθρώπους και μεγάλους πολιτισμούς.